Postup přípravy receptu Slepičí polévka s drobenkou :
Maso a očištěnou zeleninu vcelku zalijeme asi 2 l studené vody, osolíme, opepříme a vaříme doměkka. Mezitím si připravíme drobenku. Z jednoho vejce, lžičky rajčatového protlaku a polohrubé mouky vypracujeme tuhé nudlové těsto, které nastrouháme na hrubém okurkovém struhadle a rozprostřeme na utěrku, aby drobenka trochu proschla. Když je maso měkké, vývar scedíme, maso obereme a nakrájíme najemno. Také uvařenou zeleninu pokrájíme a obojí vrátíme do vývaru, který jsme opět uvedli do varu. Proschlou drobenku také přidáme do polévky a vaříme ji asi 15 minut. Žloutek rozmícháme se smetanou a téměr ke konci vmícháme do polévky. Slepičí polévku okyselíme citronovou šťávou a posypeme nasekanou zelenou petrželí.