Použité suroviny receptu Slepičí polévka se sýrovými nočky:
50 g másla
| 1 žloutek
| 50 g čerstvého smetanového sýra
| 75 g polohrubé mouky
| 1/2 lžičky sušeného droždí
| 75 g strouhané goudy
| 1 lžíce rajského protlaku
| tuk na smažení
| 1 l slepičího vývaru
| 150 g pórku
Postup přípravy receptu Slepičí polévka se sýrovými nočky:
Máslo utřeme se žloutkem a sýrem, vmícháme mouku s droždím, poté goudu a rajský protlak. Těsto necháme 30 minut odpočinout. Z těsta vytvarujeme nočky, které zavaříme ve vroucí osolené vodě pod bodem varu asi 5 minut. Poté je vyjmeme, necháme okapat a opečeme na rozpáleném tuku. Přebytečný tuk necháme vsáknout do papírového ubrousku. Uvedeme do varu slepičí vývar a 2-3 minuty povaříme na tenká kolečka nakrájený pórek. Sýrové nočky rozdělíme do talířů a zalijeme slepičí polévkou.
Fotky receptu Slepičí polévka se sýrovými nočky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!