Použité suroviny receptu Slezinkové válečky s divokou omáčkou:
400 g vepřové slezinky
| 200 g vepřových pliček
| 1 vejce
| 50 g strouhanky
| 100 g polohrubé mouky
| dle chuti: sůl a pepř
| 80 g čerstvého zázvoru
| 4 stroužky česneku
| 300 g rajčat
| 80 g cibule
| 1 dl červeného vína
| dle chuti: tabasco
| 80 g oleje
Postup přípravy receptu Slezinkové válečky s divokou omáčkou:
Vepřové slezinky a plíčky umeleme. Přidáme vejce, strouhanku, mouku, hmotu osolíme a promícháme. Zabalíme ji do fólie a zavineme do válečku.
Vaříme ve vodě 15 minut. Uvařené válečky necháme vychladnout a rozbalíme. Na oleji zpěníme kostičky cibule a kousky zázvoru s plátky česneku.
Přidáme na kostičky nakrájená rajčata, zalijeme červeným vínem a přikápneme troškou tabasca. Dusíme 10 minut. Do připravené omáčky vložíme slezinkové válečky a krájené olivy a 5 minut podusíme.
Fotky receptu Slezinkové válečky s divokou omáčkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!