Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme najemno. Játra očistíme a nakrájíme na kousky. Nemusí být malé.
V pánvi rozehřejeme olej, vsypeme cibuli s česnekem a necháme zpěnit. Přidáme játra a dusíme. Občas podlijeme trochou vody.
V mise rozkvedláme žloutky s mlékem a přidáme rohlíky nakrájené podélně na čtvrtky a ty ještě na kostky. Z bílků uděláme sníh.
Hotová játra osolíme, opepříme a vše slijeme z pánve do mísy k namočeným rohlíkům a necháme prochladnout. Přimícháme sníh a směs vložíme na pekáč nebo zapékací mísu, kterou jsme vymastili sádlem a vysypali strouhankou. Slezskou rychlovku zapečeme.
Hotovou slezskou rychlovku podáváme se zeleninovou oblohou. K dušení jater můžeme přidat nastrouhanou mrkev s petrželí.
Fotky receptu Slezská rychlovka:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!