Vložil: | Uuu |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 150 min |
Hodnocení: |
![4.33/10, hlasovalo 6 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![4.33/10, hlasovalo 6 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![4.33/10, hlasovalo 6 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![4.33/10, hlasovalo 6 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![4.33/10, hlasovalo 6 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![4.33/10, hlasovalo 6 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![4.33/10, hlasovalo 6 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![4.33/10, hlasovalo 6 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![4.33/10, hlasovalo 6 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif)
|
Počet hodnocení: | 6 |
|
|
Použité suroviny receptu Sloní polévka:
250 g sloního masa obaleného v soli a medu a usušené na slunci nebo biltong nebo sušeného masa jako např. hovězí jerky
| 6 - 8 šálků hovězího vývaru
| 1 šálek mirepoix (nasekaná mrkev, cibule, celer a koření podušené na másle)
| 2 cibule, najemno posekané
| 1 šálek vyloupaných opražených buráků (nebo půl šálku burákového másla)
| 1 šálek uvařeného chana dal (nebo čočky nebo sušeného hrachu)
| 1 malý pórek, najemno posekaný
| 1 šálek hub Wumubu (nebo jiných hub)
| 2 lžíce másla
| sůl, pepř
| 1/2 šálku smetany
Postup přípravy receptu Sloní polévka:
Opláchněte biltong nebo sušené maso horkou vodou a pokrájejte na kousky velikosti sousta.
Ve velkém hrnci smíchejte maso s dostatkem vody a přikryjte. Povařte na mírném plameni 20-30 minut.
Přidejte mirepoix a hovězí vývar a vařte na mírném ohni 2 hodiny. Přidejte cibuli, buráky a dal (čočku), houby a pórek. Vařte dokud se dal kompletně nerozvaří. Okořeňte podle chuti, přidejte máslo, smetanu a podávejte. Lze ochutit polévku madeirou smíchanou se smetanou.
Fotky receptu Sloní polévka:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!