Postup přípravy receptu Sloní slza - skvělá roláda:
Oddělíme žloutky od bílků. Potom si ušleháme žloutky s cukrem, přidáme kakao, mouku a prášek do pečiva. Nakonec opatrně vmícháme sníh z bílků. Pečeme na pečícím papíře, který si vymažeme a vysypeme strouhankou. Trouba by měla být mírně vyhřátá, asi na 150 °C a roláda se peče max. 10 minut. Když je roláda upečená, sundáme jí z pečícího papíru a přeneseme si jí na utěrku, která je namočená ve studené vodě. Do utěrky roládu na chvilku zabalíme, pak si jí rozřízneme na dvě poloviny. Každou polovinu rolády namažeme krémem, doprostřed krému položíme banán. Roláda se pak nezabaluje, jako klasická,ale jen se spojí kraji k sobě a tím spojeným se pře točí dolů. Pak už jen polijeme čokoládovou polevou a dáme do lednice ztuhnout.
Krém uděláme tak, že 15 dkg namletých ořechů a 5 lžic horkého mléka smícháme dohromady. Ušleháme si 20 dkg másla a 2 vanilkové cukry a nakonec vše smícháme dohromady.