4 vejce
| 500 g krystalového cukru
| 200 g polohrubé mouky
| 10 lžic studené vody
| 1/2 prášku do pečiva
| kakao
| olej
| jahodový džem
| 40 g želatiny
| 8 dcl vody vlažné
| 4 šlehačky
| 100 g mletých a opražených lískových oříšků
Postup přípravy receptu Slovan kostka:
Těsto: vejce vyšleháme s cukrem, přidáme vodu, olej a ještě chvíli šleháme. Potom přidáme mouku s kakaem a práškem do pečiva. Pečeme při 180 °C 20 minut. Vychladlý piškot potřeme džemem.
Náplň: ve vodě rozpustíme cukr a želatinu, zahřejeme a necháme vychladnout. Rozdělíme na dvě části. 2 šlehačky vyšleháme, přidáme oříšky a jednu část želatiny. Zamícháme a dáme na piškot. Potom vyšleháme druhé 2 šlehačky s kakaem a dáme druhou část želatiny. Zamícháme, vylejeme na oříškovou hmotu. Posypeme čokoládovými hoblinkami, nebo můžeme dát navrch ještě 2 vyšlehané šlehačky a potom posypat. Osvědčily se mi strouhané ledové kaštany. Necháme ztuhnout.
Fotky receptu Slovan kostka:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!