1/2 kg kysaného zelí
| 1/2 kg předního hovězího masa
| 1 ks cibule
| sůl
| 1/4 kg kořenové zeleniny do polévky
| nové koření
| celý pepř
| bobkový list
| 1/2 kg uzené kotletky
| 1/2 kg červené klobásy(Dunajská,Čabajka)
| 1/2 l sladké smetany
| 2 ks kysané smetany
| 2 lžičky mleté papriky
| 1 hrst sušených hub
| 1 hrst sušených švestek
Postup přípravy receptu Slovenská kapustnica:
Hovězí maso uvaříme s cibulí, kořenovou zeleninou a kořením doměkka. Polévku scedíme, do vývaru přidáme kysané zelí, na kostky nakrájené uzené maso, předvařené sušené houby, švestky, mletou papriku a vaříme asi 1 hodinu. Až je vše měkké, přidáme na kolečka pokrájenou klobásu a nakonec zalijeme sladkou a kysanou smetanou a necháme jen lehce prohřát.
Fotky receptu Slovenská kapustnica:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!