Vánoční cukroví - nejoblíbenější recepty Vánoční cukroví - nejoblíbenější recepty Vánočka - nejoblíbenější receptyVánočka - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Květina Vánoc - Vánoční hvězdaKvětina Vánoc - Vánoční hvězda
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 12.12. 2024
Dnes má svátek Simona
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Slovenská kyselica

fotka Slovenská kyselica
Vložil:
Porcí:10
Doba přípravy: 90 min
Hodnocení:  +++++-____
Počet hodnocení: 21

Použité suroviny receptu Slovenská kyselica:

500 g kysané zelí se šťávou  | 300 g vepřová plec nebo uzené  | 1 ks papriková klobása  | 2 ks párek nebo točený salám  | 300 g bílá slabá klobása  | 5 ks česnek stroužky  | 1 hrst sušené houby  | 10 ks pepř celý  | 5 ks nové koření celé  | 2 ks bobkový list  | 2 ks masox nebo jiný bujón  | 1 ks cibule  | 1 ks vejce  | 6 lžíc hladká mouka  | 2 lžíčky paprika mletá sladká  |  sůl, vegeta  |  tuk na pečení

Postup přípravy receptu Slovenská kyselica:

Do většího hrnce dáme vařit na kostky nakrájené vepřové nebo uzené maso, přidáme pokrájené zelí i se šťávou, na kolečka nakrájenou paprikovou klobásu a kolečka obyčejného párku nebo točeného salámu, česnek nakrájený na plátky, přidáme masox, vegetu, sůl, koření a houby a vaříme asi 60 minut, dokud není maso měkké. Mezitím si na pánvi usmažíme na tuku cibuli nakrájenou na drobné kostičky, přidáme 3 lžíce mouky a smažíme dozlatova. Přidáme mletou papriku, osmahneme a hotovou jíškou zahustíme vývar. Přidáme na kolečka nakrájenou bílou slabou klobásu a stále vaříme. (Bílá klobása se nám bude lépe krájet, když ji necháme v mrazničce trochu zatuhnout)


Do polévky nakonec ještě zavaříme kapání z vajíčka a hladké mouky. Mouku dáváme podle velikosti vajíčka tak, aby těstíčko na kapání bylo husté a do polévky ho ukrajujeme lžičkou po malých kouskách. Povaříme ještě 10 minut, dochutíme a polévka je hotová. Mělo by ji být asi 3,5 litrů. Pokud chceme polévku pikantnější, přidáme na začátku vaření 1 feferonku.
Slovenská kyselica je náročnější na přípravu, ale výsledek opravdu stojí za to! Polévka je vydatná a můžeme ji podávat i jako samostatnou večeři.


Fotky receptu Slovenská kyselica:

Slovenská kyselica
Slovenská kyselica
Slovenská kyselica
Slovenská kyselica
Fotky vložil: MichelePrg,damami 
Hodnocení receptu Slovenská kyselica
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !