Postup přípravy receptu Slovenské fazole:
Rajčata omyjeme, spaříme horkou vodou, oloupeme a nakrájíme na větší kousky. Papriky omyjeme, odstraníme jádřince a nakrájíme na širší nudličky.
Kostičky oloupané cibule osmažíme lehce na oleji. Na cibulku přidáme pokrájená rajčata a papriky, krátce restujeme. Přidáme sůl a pepř. Pečlivě promícháme a dusíme asi 15 minut pod pokličkou, pak ještě tak na 5 minut povaříme odkryté.
V jiném hrnci si uvaříme doměkka vyloupané fazole. Když jsou úplně měkké, přidáme je do směsi z rajčat a paprik. Ještě asi 10 minut necháme společně probublat. Pak přidáme pár lžic kečupu podle vlastní chuti a odstavíme.
Hotovou horkou směs plníme do sklenic, pevně uzavřeme a sterilujeme 15 minut.
Slovenské fazole v zimě stačí prohřát a podávat s pečivem. Pokud si slovenské fazole vylepšíme uzeninou a vajíčkem, určitě si pochutnáme také. Fazole budou rychleji uvařené, když použijeme papiňák.