Postup přípravy receptu Slovenský bramborák:
Brambory dáme navečer uvařit ve slupce, do rána nám vychladnou. Druhý den je oloupeme, rozmačkáme do mísy, přidáme vejce, mléko, rozmačkaný česnek, krupici, na malé kostičky nakrájený salám nebo jinou uzeninu (ale salám je lepší - je měkčí), rozehřáté sádlo, sůl, pepř, majoránku, a vše pořádně promícháme. Těsto musí být trochu hustší než lívancové. Je-li řídké, přidáme krupici, je-li husté, přidáme mléko a rozehřáté sádlo. Rozetřeme na vymazaný a krupicí vysypaný vyšší plech (můžeme použít i pečící papír), a vložíme do trouby předehřáté na 200 stupňů. Při této teplotě pečeme, dokud nám na povrchu nevznikne světle hnědá kůrčička. Konzumujeme teplé i studené. Pozor, teplé se při porcování rozpadá.