Použité suroviny receptu Slunečnicový chléb tmavý pro domácí pekárnu:
na ozdobu: slunečnicová semínka
| těsto:
| 100 g směs Jizerka
| 100 g pohanková mouka
| 1,5 lžičky sůl
| 25 g jáhlové vločky
| 1 lžíce slunečnicová semínka
| 1 lžíce dýňová semínka
| 250 g Schär MixB
| 1 balíček sušené droždí
| 2 lžíce olej
| 25 g pohankové vločky
| 2 lžíce bramborová kaše v prášku
| 500 ml voda
| 1 lžíce lněná semínka
| 1 lžička mletý kmín
| 1 lžička cukr
Postup přípravy receptu Slunečnicový chléb tmavý pro domácí pekárnu:
Sypké suroviny promícháme s droždím. Do pekárny nalijeme vodu s olejem a přidáme sypkou směs.
Pečeme na klasický program, nastavíme velkou velikost a tmavou barvu. Po vykynutí a posledním hlazení potřeme tmavý slunečnicový chléb vodou a posypeme slunečnicovými semínky.
Fotky receptu Slunečnicový chléb tmavý pro domácí pekárnu: