srnčí nebo jiné vnitřnosti
| 1 kg zvěřiny z kýty nebo plecka
| 100 g sádla
| 4 cibule
| srnčí mozeček
| 2-3 vejce
| sůl, pepř
Postup přípravy receptu Smažák pro poslední leč:
Všechny vnitřnosti ze srnčího oblaníme, z plic vyřízneme průdušnice a nakrájíme na kostky či proužky. Přidáme asi kilogram zvěřiny z kýty nebo hřbetu nakrájené na úzké nudličky. Do pekáče dáme hodně nadrobno nakrájené cibule, kteru necháme na sádle zesklovatět, na cibuli osmahneme směs vnitřností a zvěřiny, osolíme, opepříme a pečeme v troubě do měkka. Potom rozšleháme 2-3 vejce se srnčím mozečkem, směs tím zahustíme a dopečeme.
Fotky receptu Smažák pro poslední leč:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!