Použité suroviny receptu Smažená jablka va vinném těstíčku:
6 jablek
| 150 ml bílého vína
| 200 g pol. mouky
| 2 vejce
| z 1 citronu šťáva
| 1 skořicový cukr
| dle potřeby: olej
| dle chuti: moučkový cukr
| 1 špetka soli
Postup přípravy receptu Smažená jablka va vinném těstíčku:
Jablka oloupeme, vykrojíme z nich jadřince a nakrájíme je na plátky. Kolečka jeblek pokapeme cit. šťávou a posypeme skořicovým cukrem. Chvíli je necháme stát. Vejce rozšleháme se špetkoun soli a víne. Přidáme mouku a vymícháme hladké těstíčko. Plátky jablek obalíme v těstíčku a smažíme na oleji po obouch stranách. Necháme je okapat na ubrousku a pocukrujeme.