Vložil: | Lemurka |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 60 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 2 |
|
|
Použité suroviny receptu Smažená játra jako čína:
500 g vepřových nebo telecích jater
| dle potřeby: tuk na smažení
| 4 vejce na volská oka
| Nálev: nejvýše v 1 dl vody rozpustíme kostku masoxu - masox ve vodě roztíráme, aby se dobře rozpustil
| 1 lžička sladké mleté papriky
| 1/2 lžičky mleté pálivé papriky
| 3 lžičky sójové nebo worchesterové omáčky
| 1 špetička mletého pepře
| 1 vejce, které vidličkou v hrnečku rozšleháme
| 2 polévkové lžíce solamylu
Postup přípravy receptu Smažená játra jako čína:
Vše spolu v nálevu řádně promícháme. Játra nakrájíme na plátky nejvýše 1 cm silné a dáme je do nálevu. V nálevu musíme plátky dobře promíchat, aby se nálev dostal i mezi plátky. Misku zakryjeme alobalem a dáme v chladnu do druhého dne uležet.
Druhý den dáme trochu tuku na pánvičku, vše i s nálevem do rozehřátého tuku vyklopíme a za stálého míchání usmažíme (ne dlouho, játra po delší době tvrdnou).
Dáme na talíř a překryjeme na porci 1 volským okem (ale nemusíme). Na talíři obklopíme játra oblohou, která se může skládat ze sterilovaného hrachu, kyselé nakládané zeleniny, naložených hub, cibule nakrájené na plátky, kečupu, hořčice, tatarské omáčky apod.
Fotky receptu Smažená játra jako čína:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!