Postup přípravy receptu Smažená játra s jablečnými řezy:
Na kaši oloupeme brambory, omyjeme je a vaříme v osolené vodě asi 25 minut. Scezené brambory rozmačkáme, vmícháme horkou smetanu, 40 g másla, osolíme. Jablka oloupeme, vypíchneme jádřince, dužinu nakrájíme na plátky silné 1 cm a pokapeme ji citrónovou šťávou. Cibulku oloupeme a nakrájíme na kolečka. Troubu předehřejeme na 175 °C. Mouku smícháme s pepřem a obalíme v ní játra. V pánvi rozehřejeme olej a játra na něm opékáme z každé strany 3 minuty, potom je osolíme a udržujeme teplá v troubě. V jiné pánvi rozpustíme 20 g másla a jablka na něm z obou stran dozlatova opečeme. Pak je uložíme k játrům do trouby a rovněž udržujeme teplá. Ve vypečeném tuku osmahneme dozlatova kolečka cibule. Játra s plátky jablek a cibule a s bramborovou kaší rozdělíme na talíře a podáváme.