Postup přípravy receptu Smažená játra s karamelizovanými jablky:
Jatýrka očistíme, osušíme a obalíme ve směsi mouky, papriky a pepře. Oloupeme dvě středně velká, raději kyselejší, jablka, zbavíme jadřinců a nakrájíme na 1 cm široké plátky. Rozehřejeme v pánvi máslo, rozprostřeme jablka, postupně při pečení zasypeme cukrem a skořicí, pokapeme citronovou šťávou a meruňkovicí či čerešňou. Po zkaramelizování cukru jablka obrátíme a postup opakujeme. Odstavíme. Na jiné pánvi rozehřejme tuk, vložíme jatýrka, která z obou stran opečeme a nakonec osolíme. Na talíře rozložíme jatýrka a přidáme jablka, která eventuelně dle chuti můžeme přihřát v mikrovlnce (není však nutné). Jako přílohu podáváme chléb. Kdo má rád, může k dochucení přidat ještě hořčici či tatarskou omáčku, nebo obojí.