Použité suroviny receptu Smažené jahody v mandlovém těstíčku:
400 g jahod
| mandlové těstíčko
| 1 vejce
| 100 g hladké mouky
| 50 g mletých mandlí
| cca 50 ml vody
| 20 ml bílého rumu
| panenský olivový olej
| 300 g zakysané smetany
| 1 vanilkový cukr
| 4 lžíce medu
Postup přípravy receptu Smažené jahody v mandlovém těstíčku:
Mandle nasucho opražíme a zchladlé je nameleme. Smícháme vejce, mouku, mandle a rum v hladké těstíčko, podle potřeby naředíme vodou a necháme půl hodiny odstát.
Jahody očistíme, zbavíme stopky a podle velikosti je krájíme na půlky nebo čtvrtky. Malé jahůdky nekrájíme vůbec. Jahody napícháme na špejle po čtyřech kouscích, máčíme v těstíčku a smažíme na olivovém nebo slunečnicovém oleji dozlatova.
Zakysanou smetanu smícháme s vanilkovým cukrem a podáváme k jahodám. Na talíři porci jahod a smetany ještě pokapeme medem.
Fotky receptu Smažené jahody v mandlovém těstíčku:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!