Postup přípravy receptu Smažené oříškové kroužky:
Lískové oříšky jemně nastrouháme nebo umeleme. Rozinky namočíme do rumu. Hladkou mouku prosejeme a osolíme. Do poloviny vlažného mléka rozdrobíme droždí a přidáme lžičku cukru. Kvásek necháme vykynout. Změklé máslo utřeme s moučkovým a vanilínovým cukrem. Postupně vmícháme žloutky. Třeme tak dlouho, dokud nevznikne hladká hmota.
Mouku promícháme s lískovými oříšky, přidáme kvásek, utřené máslo se žloutky, rozinky i s rumem a zbylé mléko. Ze všech surovin vypracujeme hladké těsto, které necháme 30 minut kynout.
Potom z těsta vyválíme plát silný asi 2 cm, ze kterého vykrajujeme kroužky o průměru 7 cm. Středy vypíchneme menší formičkou a necháme ještě 15 minut kynout.
Kroužky smažíme ve vyšší vrstvě oleje, po obou stranách, dorůžova. Necháme okapat na mřížce nebo papírové utěrce a mírně vychladlé posypeme moučkovým cukrem.
Smažené kroužky s lískovými ořechy můžeme podávat teplé i studené při nejrůznějších příležitostech.