Postup přípravy receptu Smažené rýžové kuličky :
Rýži s vývarem a tymiánem uvedeme do varu a necháme dusit asi 25 minut. Máslo smícháme se sýrem a potom vmícháme vejce. Hotovou rýži necháme vychladnout. Klobásovou náplň rozdrobíme. Cibuli oloupeme, nadrobno nakrájíme a orestujeme na troše oleje. Pak k cibuli přidáme vnitřek klobásy s hráškem, vmícháme 2 lžíce vody a rajčatový protlak, osolíme, opepříme a vše společně podusíme asi 5 minut.
Mozzarellu nakrájíme na malé kostky, rýži rozdělíme na 8 částí a každou z nich postupně dáme na dlaň, rozmáčkneme na placičku a na rýži dáme trochu klobásové náplně a pár kostek mozarelly. Tuto náplň vtiskneme a zabalíme do rýže a vytvarujeme kuličku, kterou obalíme v rozšlehaném vejci a strouhance. Takto připravené koule osmažíme ve vyšší vrstvě tuku nebo oleje v pánvi, případně ve fritovacím hrnci dozlatova. Podáváme samostatně nebo jako přílohu k pečenému masu.