Použité suroviny receptu Smažené žampiony plněné vepřovým masem a sýrem:
12 velkých žampionů
| 400 g mletého vepřového masa
| 100 g taveného sýra
| 1 cibule
| 1 stroužek česneku
| 1 lžíce olivového oleje
| 1 hrst nasekané zelené petrželky
| 1 lžička oregana
| sůl
| mletý černý pepř
| 2 vejce
| 100 ml mléka
| 4 lžíce hladké mouky
| strouhanka na obalení
| olej na smažení
Postup přípravy receptu Smažené žampiony plněné vepřovým masem a sýrem:
Ze žampionů vyřízneme nohy. Do mísy vložíme maso a přidáme tavený sýr. Cibulku a česnek nasekáme nadrobno, osmažíme na olivovém oleji a přidáme k masu. Do mísy vložíme zelenou petrželku, oregano, sůl, pepř a 1 vejce a vše promícháme. Hlavičky žampionů očistíme a naplníme připravenou masovou hmotou. Z mléka, 1 vejce, hladké mouky a soli připravíme těstíčko. Žampiony obalíme v těstíčku a ve strouhance. Smažíme na rozpáleném oleji dozlatova. Podáváme s bramborovou kaší nebo zeleninovým salátem.
Fotky receptu Smažené žampiony plněné vepřovým masem a sýrem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!