3 ks vajec
| 1 ks prášku do pečiva
| 5 lžic mléka
| 2 lžíce cukru krupice
| 300 g hladké mouky
| dle potřeby: tuk na smažení
| dle chuti: vanilkový cukr na obalování
| dle chuti: cukr moučka na obalování
Postup přípravy receptu Smažení motýlci:
Vejce našleháme s cukrem a mlékem do pěny. Postupně přidáváme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Vypracujeme vláčné těsto a dáme na 2 hodiny do chladna. Z těsta vyválíme plát a rádýlkem nakrájíme na obdélníky asi 10x4 cm. Každý obdélník v polovině přehneme a po stranách jednou či dvakrát nařízneme, střed pevně stlačíme, aby se zploštil a držel tvar. Motýlky vkládáme do horkého tuku a smažíme dozlatova. Teplé obalíme ve směsi moučkového a vanilinového cukru.
Fotky receptu Smažení motýlci:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!