Postup přípravy receptu Smažený losos se slaninou a hrachovou kaší ze zmraženého hrášku:
Všechny druhy ryb jsou dobré se slaninou. Osmažíme tedy slaninu. Čim déle se slanina smaží, tím více sladkých šťáv se do ní dostane a vypustíme přebytečný tuk. Slaninu máme už pěkně křupavou a tak bude dobře ji dát do protikladu s olejovou jemností ryby a sladkou pěnou hrachové kaše. Slaninu odebereme z pánve a na tuku osmažíme filety z lososa. Kousky lososa smažíme asi čtyři minuty - minutu z jedné strany a tři minuty z druhé strany, aby byl krásně nazlátlý a prosušený. Pak dáme filety stranou, zatím z hrachu vytvoříme kaši.
Příprava hrachové kaše:
Ještě ještě než vložíme do vody hrách, vložíme do ní na chvilku česnek; povařením potlačíme jeho ostrost a dodáme mu sladší chuť. Po chvílce česnek z vody vyjmeme a odstraníme slupky. Takže, když jsou slupky pryč hodíme samotné stroužky zpátky, vsypeme zmrazený zelený hrášek ze sáčku a vaříme ještě pár minut. Potom hrášek jen scedíme. Hrášek z cedníku vložíme do mixéru, přidáme kysanou smetanu. Nemusíme použít kysanou smetanu, ale je vhodné kaši ochutit něčím kyselým, protože hrách je dost sladký. Pak přidáme másličko, pepř, trochu soli, rozmixujeme, . . . a je to. Kaši dáme rozloýžíme úhledně na talíř a vedle položíme hnědě zbarveného lososa. Vypadá to moc pěkně vedle sebe.