Použité suroviny receptu Smetanové broskvové řezy :
Těsto:
| 250 g másla
| 200 g moučkového cukru
| 5 vajec
| 1 balíček vanilkového cukru
| 2 lžíce meruňkové marmelády
| 250 g hladké mouky
| sůl
| Náplň:
| 500 g kompotových broskví
| 500 g zakysané smetany
| 100 g moučkového cukru
| 250 g smetany ke šlehání
| 2 lžíce meruňkové marmelády
| 20 g želatiny
| 100 ml šťávy z borskví
Postup přípravy receptu Smetanové broskvové řezy :
Máslo nakrájíme na malé kousky a necháme změknout při pokojové teplotě. Pak přidáme moučkový cukr, vanilkový cukr, sůl a utřeme do pěny. Postupně za stálého míchání přidáváme vejce a třeme tak dlouho, až vznikne hladká pěna. Nakonec vmícháme marmeládu a mouku. Hotové těsto dáme do pekáčku vymazaného tukem a vysypaného hrubou moukou. Povrch uhladíme a v předehřáté troubě při 160 °C pečeme asi 40 minut.
Upečený korpus necháme vychladnout. Pak na něj rozložíme na čtvrtky nakrájené broskve. Na broskve nalijeme krém. Připravíme jej smícháním zakysané smetany s moučkovým cukrem, marmeládou a vyšlehanou šlehačkou. Do přichystané směsi přidáme želatinu rozpuštěnou v horké šťávě z broskví a všechno dobře promícháme. Krém dobře uhladíme a moučník necháme v chladničce nejméně 4 hodiny uležet. Potom nakrájíme řezy, ozdobíme čerstvým ovocem a podáváme.
Fotky receptu Smetanové broskvové řezy :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!