Postup přípravy receptu Smetanový krém s jahodami:
Podélně rozřízneme vanilkový lusk. Do hrnce nalijeme smetanu, přidáme vanilkový lusk a cukr (polovinu dávky). Vše přivedeme k varu a za stálého míchání asi 15 minut povaříme. Želatinu namočíme zhruba na pět minut do studené vody.
Ze smetany vytáhneme vanilkový lusk. Želatinu důkladně vymačkáme a necháme rozpustit v horké smetaně.
Mezitím si připravíme formičky, které vypláchneme studenou vodou. Formičky naplníme smetanovým krémem, necháme trochu zchladnout a poté je zhruba na tři hodiny dáme ztuhnout do ledničky.
Na jahodovou omáčku si připravíme jahody, které očistíme, omyjeme a rozmixujeme společně se zbylým cukrem. Nakonec rozmixované jahody propasírujeme přes síto.
Formičky s krémem vytáhneme z ledničky, okraje objedeme špičkou nože, aby se krém oddělil od formičky. Formičky necháme pár minut postavené v horké vodě. Poté krém vyklopíme na talířky a přelijeme jahodovou omáčkou. Ozdobíme snítkou máty a podáváme.