Postup přípravy receptu Snadné kuřecí satay s burákovou omáčkou:
Maso nakrájíme na menší kousky, které se dají napichovat na špíz. Ingredience na marinádu rozmixujeme (cibuli překrájenou cca na čtvrtky, samozřejmě dle zkušeností s vaším mixérem). Mixujeme o něco déle, aby se rozpustil i cukr. Nakrájené maso do vzniklé marinády zamícháme, aby se v ní rovnoměrně obalilo a necháme v ledničce hodinu nebo dvě marinovat. Poté napícháme kousky masa na špízy, které grilujeme, jak jsme zvyklí (v nouzi i v troubě pod el. grilem). Grilujeme-li na přírodním ohni, doporučuji nedávat maso příliš nízko na oheň, protože zbytky marinády na něm snadno zčernají. Na omáčku zahřejeme (ale ne zcela rozpálíme) na pánvi arašídový olej, přidáme celé burákové máslo a celé kokosové mléko, sweet chilli a (pokud máme nesolené burákové máslo) i rybí omáčku - rybí omáčka je vlastně sůl, proto v případě slaného másla nejdříve smícháme vše ostatní a pak ochutnáme, jak je omáčka slaná. Pomalu zahříváme a mícháme, dokud se nespojí ingredience v hladkou omáčku, pak odstavíme.
Omáčka nesmí přijít k varu, jinak se tuk oddělí a už se nespojí - ale chuti to není vůbec na závadu, snad jen vzhledu. Hotové špízy podáváme přelité omáčkou, nebo omáčku podáváme zvlášť na namáčení. Jedná se o předkrm, takže příloha se nepodává, ale u nás se používá i jako hlavní jídlo a papáme ho s rýží.