Postup přípravy receptu Šnečí polévka:
Rozehřát máslo, přidat česnek a zázvor a smažit po 2 min. Zamíchat dovnitř šneky, oříšek, skořici, hřebíček a sůl a pomalu smažit po 5 min. Přikrýt a udržovat teplé, ale nevařit. Připravit polévku. Rozpustit máslo, přidat česnek, cibuli a smažit po 2 min. Rozpustit kostky v horké vodě. Zašlehat mouku do studené vody a přidat do bujónu za stálého míchání, až polévka zhoustne. Zamíchat dovnitř dušené šneky, přidat oříšek, pepř a hřebíček. Za stálého míchání přivést do varu. Přimíchat sherry a petržel. Velice snížit teplotu a zahřívat po 10 min. (přilít vodu, není-li obsah plné 3 hrnky). Podávat v hrníčkách.
Pro unikátní presentaci, naplnit šnečí domečky trochou sherry a poskládat je na speciální talířek do vyhloubených koleček.