Použité suroviny receptu Snídaňový rebarborový koláč:
350 g rebarbora
| 2 balíčky vanilkový cukr
| na ozdobu: cukr moučka
| těsto:
| 125 ml olej
| 500 ml polohrubá mouka
| 250 ml mléko
| 3 ks vejce
| 1 balíček kypřící prášek
| 250 ml cukr moučka
Postup přípravy receptu Snídaňový rebarborový koláč:
Rebarboru očistíme, nakrájíme na malé kousky a dáme do hrnce. Zasypeme vanilkovým cukrem, přelijeme asi 1 dl horké vody a chviličku podusíme.
Troubu si předehřejeme na 185 °C.
V míse vyšleháme vajíčka s cukrem a olejem do pěny, přidáme mléko, mouku a nakonec lehce vmícháme prášek do pečiva. Připravené těsto nalijeme do hlubšího plechu vystříkaného jedlým olejem.
Na těsto nalijeme rozvařenou rebarboru a upečeme.
Před podáváním snídaňový rebarborový koláč jemně poprášíme moučkovým cukrem.
Fotky receptu Snídaňový rebarborový koláč:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!