Amerikánka. Příběh o holce, která přestala utíkat.Amerikánka. Příběh o holce, která přestala utíkat. Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Likér ořechovka - nejoblíbenější receptyLikér ořechovka - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 30.09. 2024
Dnes má svátek Jeroným
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Solnohradské noky z odpalovaného těsta

fotka Solnohradské noky z odpalovaného těsta
Vložil:
Porcí:10
Doba přípravy: 45 min
Hodnocení:  +_________
Počet hodnocení: 1

Použité suroviny receptu Solnohradské noky z odpalovaného těsta:

noky:  | 300 g mléko  | 40 g máslo  | 10 g sůl  | 200 g hl. mouka  | 200 g vejce  | 300 g mléko na vaření noků  |  máslová hmota:  | 100 g máslo  | 40 g moučk. cukr  | 10 g citr. kůra  | 100 g žloutky  | 100 g strouhanka bílá do hmoty a na vysypání pekáče  | 100 g bílky  | 100 g krupic. cukr  | 20 g máslo na vymazání  | 50 g moučk. cukr

Postup přípravy receptu Solnohradské noky z odpalovaného těsta:

Do vařícího mléka přidáme máslo, mírně osolíme, zasypeme za neustálého míchání hl. moukou a vzniklé těsto dále mícháme, až se částečně odpaří a přestane se lepit na stěny nádoby. Odpařené těsto necháme za občasného míchání prochladnout, postupně do něj zamícháme vejce a propracujeme dohladka. Z hotového těsta vykrájíme menší nočky a zavaříme je do vroucího mléka. Uvařené nočky vyjmeme a necháme okapat. Změklé máslo vyšleháme s moučk. cukrem, přidáme citr. kůru, postupně zašleháme žloutky a nakonec zamícháme strouhankou (trochu dáme stranou na vysypání). Do hotové máslové hmoty lehce vmícháme uvařené a okapané nočky a nakonec je zlehčíme tuhým sněhem, ušlehaným z bílků za postupného přidávání cukru. Připravenou směs rozetřeme do vhodného pekáče vymaštěného msálem a vysypaného zbylou částí strouhanky a zvolna upečeme ve středně vyhřáté troubě. Hotový moučník nakrájíme pocukrujeme a podáváme. Doboru chuť!


Fotky receptu Solnohradské noky z odpalovaného těsta:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Solnohradské noky z odpalovaného těsta
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !