Použité suroviny receptu Špagety s krevetami a chřestem:
3 lžíce bílého vína
| 1 cibule střední
| 200 g konzer. vodních kaštanů
| 100 g tvarohu
| 200 g blanšírovaného pokrájeného chřestu
| 1 lžíce oliv. oleje
| 300 g loupaných krevet
| 1 lžička pepře
| 1 lžička soli
| 2 lžíce franc. hořčice
Postup přípravy receptu Špagety s krevetami a chřestem:
Uvaříme špagety podle návodu na obalu. Mezitím rozehřejeme v těžkém kastrolu olej a cibuli (nakrájenou na plátky) na něm podusíme doměkka, přidáme očištěný chřest a na plátky nakrájené vodní kaštany a za stálého míchání minutu vaříme. Snížíme teplotu a přidáme tvaroh, hořčici, víno nebo vermut, sůl a trochu pepře. Přidáme krevety a necháme 3 - 4 minuty prohřát. Pozor, aby se omáčka nevařila.
Špagety necháme okapat a přidáme je do omáčky. Dobře promícháme.
Hotové špagety s krevetami a chřestem vyklopíme na velkou nahřátou servírovací mísu nebo rozdělíme přímo na talíře a podáváme.
Fotky receptu Špagety s krevetami a chřestem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!