Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Velký roční horoskop na rok 2025Velký roční horoskop na rok 2025 Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Jarní prázdniny 2025 – termínyJarní prázdniny 2025 – termíny
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 04.02. 2025
Dnes má svátek Jarmila
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Špaldová bábovka

fotka Špaldová bábovka
Vložil:
Porcí:12
Doba přípravy: 50 min
Hodnocení:  +++++++___
Počet hodnocení: 4

Použité suroviny receptu Špaldová bábovka:

200 g celozrnné špaldové mouky  | 200 g polohrubé mouky  | špetka soli  | 42 g droždí  | 1 vanilka  | 2-3 lžíce hnědého cukru  |  kůra z 1 citronu  | 50 g rozpuštěného másla  | 2 vejce  | 180-200 ml mléka  | Náplň:  | 50 g rozinek  | 1 lžíce rumu  | 1 skořicový cukr  | 1 lžíce medu  | 50 g mletých ořechů

Postup přípravy receptu Špaldová bábovka:

Mouku prosijeme, přidáme droždí, cukr, sůl, vanilku, citronovou kůru, máslo, vejce a dle potřeby mléko. Vypracujeme v hladké těsto, které necháme 15 minut kynout na teplém místě.
Na náplň smícháme nasekané rozinky, rum, cukr, med a mleté ořechy.
Těsto vyválíme na čtverec 1-2 cm tlustý. Rovnoměrně naneseme náplň a zavineme. Přeložíme do vymazané formy na bábovku a oba konce k sobě stlačíme. Necháme ještě 15 minut kynout a pečeme při 180 stupních asi 40 - 50 minut. Vychlazenou ji poprášíme moučkovým cukrem.


Fotky receptu Špaldová bábovka:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Špaldová bábovka
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !