Postup přípravy receptu Špaldové sušenky s medovými pukanci:
Mouku, sůl, cukr, vanilínový cukr, vejce a tuk smícháme a dobře vypracujeme na hladké těsto. Necháme 1 hodinu odpočinout ve chladu. Těsto rozválíme na tloušťku cca 5 mm, vykrajujeme kolečka (nebo jiné tvary) a klademe na plech vyložený papírem na pečení. Pečeme v troubě při teplotě 190°C cca 12 minut. Při přípravě krému dáme do malého kastrůlku smetanu k šlehání, na kousky polámanou čokoládu a mícháme dokud se čokoláda do hladka nerozpustí. Přelijeme do misky přidáme rum a necháme vychladnout. Připravíme na pánev trochu medu, zahřejeme, nasypeme pukance, rozinky a oříšky. Dokonale promícháme, aby se uvedené složky dobře obalily v medu a necháme je vychladnout. Zatím vyšleháme studený čokoládový krém, natřeme povrch upečených koleček a ukončíme lžičkou medové směsi, kterou mírně zatlačíme do krému.