Použité suroviny receptu Špaldový ovocný koláč bez mléka a vajec:
1 hrnek celozrnné špaldové mouky
| ½ hrnku hnědého třtinového cukru
| 1 lžička kukuřičného škrobu
| 3 lžíce oleje
| 1 vanilkový cukr
| 1 špetka sušené citrónové kůry
| ½ prášku do pečiva
| 130 ml rýžového „mléka
| 100 g čerstvých jahod
| 100 g mražených malin
| dle chuti: moučkový cukr na posypání
Postup přípravy receptu Špaldový ovocný koláč bez mléka a vajec:
Kukuřičný škrob rozmícháme s troškou vody a nalijeme do mísy. Přidáme hnědý cukr, vanilkový cukr, olej a sušenou citrónovou kůru. Vlijeme rýžové „mléko" a postupně vmícháme celozrnnou špaldovou mouku smíchanou s práškem do pečiva. Těsto dobře promícháme a vlijeme ho do vymazané a vysypané koláčové formy. Poklademe ho pokrájenými jahodami a rozmraženými malinami a ostružinami. Dáme péci do trouby vyhřáté na 180 °C asi na 30 minut. Hotový koláč posypeme moučkovým cukrem.
Fotky receptu Špaldový ovocný koláč bez mléka a vajec:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!