Vložil: | admin |
Porcí: | 2 |
Doba přípravy: | 60 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Španělská paella:
1 mala konzerva hrášek
| sul
| 200 ml vývaru a nebo bílého vína (staci i jen voda)
| 2 ks cibule středni
| 200-300 g rýže
| 1 ks paprika červena
| 100 g kuřecí prsa
| olej
| 50-100 g plody moře (krevety)
| chilli
| 1-2 stroužky česnek
| pepř
| 2 ks rajčata
| fazolky (nemusí být)
| šafrán (! nezbytné !)
| 100 g klobása
Postup přípravy receptu Španělská paella:
Paellu je důležité dělat na velké pánvi!
Cibuli a česnek nakrájíme na malé kostičky a zpěníme na olivovém oleji a nebo na másle. Přidáme na kostičky nakrájenou papriku a vše lehce podusíme. Přidáme nasolené maso, krevety, chilli a šafrán. Opražíme a mírně dusíme zalité bílým vínem a trochou vody. Přisypeme rýži a dusíme ji do měkka. Nejlepší je třeba desitiminutová. Poté přidáme hrášek, rajčata a opepříme. Ještě minutku a španělská paella je hotová.
Přeji dobrou chuť.
PS: Voda se musí vypařit a také vsáknout do rýže. Proto je důležitý výběr rýže! Nejlepší je italská, která je dlouhozrná a absorbuje hodně vody do sebe.
Fotky receptu Španělská paella:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!