Postup přípravy receptu Španělský ptáček:
Plátky masa naklepeme paličkou, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí. Do středu každého plátku položíme plátek slaniny, hranolek salámu, dvě čtvrtky vajíčka a půl okurky. Ptáčka stočíme, obtočíme nití, aby se nerozvíraly, povrch také osolíme a opepříme a necháme chvíli odležet.
Na sádle nebo na oleji osmahneme nadrobno nakrájenu cibuli, vložíme připravené ptáčky a opečeme je po všech stranách, aby se maso uzavřelo. Vývar nebo vodu přivedeme do varu, zalijeme osmahnuté ptáčky asi do poloviny a dusíme, buď pod pokličkou nebo v tlakovém hrnci. Měkké maso vyjmeme, odvineme nic a necháme je v teple. Výpek vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme vodou, rozšleháme a povaříme. Omáčku můžeme zjemnit smetanou, lžičkou másla nebo ji ochutit vínem.
Španělské ptáčky nejčastěji podáváme s rýží nebo těstovinami.
Fotky receptu Španělský ptáček:
Fotky vložil: jirajanka,diesonne,piskotik,Marci7,katkina,evabel,Ježíšek