Postup přípravy receptu Španělský ptáček s mrkví:
Vajíčka uvaříme natvrdo. Hovězí plátky jemně naklepeme, posolíme, popepříme a potřeme hořčicí. Na plátky pokládáme párek, čtvrtku vajíčka, čtvrtku okurky a kousek cibule. Plátky svineme a zavážeme nití. Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, vložíme maso a osmahneme po všech stranách. Pak podlijeme horkou vodou a nebo vývarem, přidáme bobkový list, nastrouhanou mrkev a zbytek jemně nakrájeného vajíčka a okurky. Dusíme. Občas maso obrátíme a podle potřeby podlijeme. Měkké maso vyjmeme, vydusíme štávu až na tuk a přisypeme hl. mouku, kterou osmažíme za stálého míchání. Zředíme vodou, dobře rozmícháme a krátce povaříme. Maso zbavíme nití, vložíme do omáčky a prohřejeme. Jako příloha se hodí rýže a nebo knedlík.
Fotky receptu Španělský ptáček s mrkví:
Fotky vložil: berunaa,piskotik,evabel,Ježíšek