Použité suroviny receptu Španělský vanilkový dort:
forma o průměru 26 cm
| 250 g marcipánu
| 150 g cukru
| dřeň z 1 vanilkového lusku
| špetka soli
| 1 vejce
| 6 žloutků
| 6 bílků
| 150 g mouky (nejlepší je hrubá mouka)
| 50 g škrobové moučky
| 60 g nasekané čokolády na vaření
| 200 g čokoládové polevy
| 20 g nasekaných pistácií
| máslo na vymazání formy
Postup přípravy receptu Španělský vanilkový dort:
Formu vymažeme máslem. Troubu vyhřejeme na 190 °C. Marcipán, polovinu cukru, sůl, vanilkovou dřeň, vejce a žloutky utřeme do pěny. Z bílků a druhé poloviny cukru ušleháme pevný sníh a přidáme do marcipánové směsi. Přidáme prosátou mouku a škrobovou moučku a nakonec nasekanou čokoládu. Těsto nalijeme do formy, povrch uhladíme. Pečeme 45 až 60 minut na druhé příčce odspodu. Upečený dort vyklopíme na kuchyňskou mřížku a necháme vychladnout. Ve vodní lázni rozpustíme čokoládovou polevu, nalijeme na dort a rozetřeme. Ještě než poleva ztuhne posypeme dort sekanými pistáciemi.
Fotky receptu Španělský vanilkový dort:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!