Velkou paličku česneku oloupeme a česnek utřeme se solí. Cibuli oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Maso - ořez nakrájíme na kostky.
Cibuli osmažíme na oleji dozlatova. Přidáme maso a asi 15 minut restujeme. Pak přidáme utřený česnek, sterilované zelí i s nálevem, gulášové koření, papriku, vegetu, med a cukr. Guláš podlijeme polovinou vody a dusíme doměkka. Pak přidáme zbylou vodu, segedínský guláš dochutíme solí a pepřem, zahustíme moukou rozmíchanou v troše vody. Speciální segedínský guláš necháme už jen přejít varem.
Speciální segedínský guláš podáváme s houskovým knedlíkem. Na talíři segedínský guláš zdobíme kopečkem zakysané smetany.
Vyzkoušejte další báječné recepty na Segedínský guláš:
Segedínský guláš dle naší rodiny
Guláš segedínský
Segedinský guláš s bramborovým knedlíkem
Zapékaný segedín s hořčicí
Segedínský guláš