Jeřabiny - nejoblíbenější receptyJeřabiny - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a školní prázdniny v roce 2025/2026Školní rok a školní prázdniny v roce 2025/2026 Jiří Lábus v komedii MilionJiří Lábus v komedii Milion
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Narozeninový poklad
Soutěžte o výhry za
více než 150 000 Kč
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 07.11. 2025
Dnes má svátek Saskie
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Špekoun

fotka Špekoun
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 40 min
Hodnocení:  ++++++++++
Počet hodnocení: 4

Použité suroviny receptu Špekoun:

1/4 kg slaniny  | 4 žemle  | 3/8 l vař.mléka  | 2 vejce  | 1 žloutek  | 30 dkg nakrájeného uzeného  |  hrubá mouka  |  sůl

Postup přípravy receptu Špekoun:

Slaninu nakrájíme na kostičky a na mírném ohni necháme vyškvařit. Poté přidáme 3 žemle nakrájené a necháme vše chvíli osušit v troubě. Rozkrájíme 4 žemle, spaříme je vařícím mlékem, osolíme a necháme vychladnout. Po vychladnutí dáme vše do mísy, přidáme vejce, žloutek, slaninu a hrubou mouku, aby vzniklo tuhé těsto, které vypracujeme. Přidáme uzené a prohněteme. Ruce namočíme do studené vody a tvoříme knedlíky, které vaříme v osolené vodě asi 1/2 hod. Po vyjmutí rozpůlíme, podáváme se zelím.


Fotky receptu Špekoun:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Špekoun
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Náš tip


Další tipy


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles

Zlaťáky