Postup přípravy receptu Špenátovo - lososové lasagne:
V kastrolku rozehřejeme máslo, zasypeme moukou, prosmahneme a zalijeme mlékem do hustoty bešamelové omáčky. Dochutíme solí a rozetřeným česnekem a necháme mírně zchladnout. Na dno zapékací misky, kterou jsme vytřeli máslem, naneseme vrstvičku bešamelu, další vrstvu vytvoříme z plátků lasagní, opět potřeme bešamelem a rovnoměrně rozložíme osolené a koprem zasypané lososové filety. (Podle velikosti zapékací misky upravíme i velikost a tvar rybího masa - například ho podélně rozkrojíme napůl.)
Povrch ryby potřeme bešamelem a vytvoříme další vrstvu z lasagní, kterým dopřejeme další vrstvičku bešamelu a vrstvu z rovnoměrně pokladených špenátových listů.
Špenát zakryjeme plátky lasagní, které opět potřeme bešamelem. Nakonec rozprostřeme plátky slaniny, vložíme do trouby rozpálené na cca 220°C a pečeme doměkka. Dokončení otestujeme zapíchnutím vidličky do těstovin.
Podáváme s pestrým zeleninovým salátem.