Postup přípravy receptu Špenátový dort s vepřovým masem:
V 1/2 l mléka rozšleháme mouku, vejce, sůl a necháme chvíli stát. Pak z těsta upečeme tenké palačinky. Na oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme mleté maso, lehce je opečeme, podlijeme trochou vody, osolíme a krátce podusíme. Přidáme pepř, rozetřený česnek a promícháme s dušeným špenátem. Touto směsí potřeme palačinky - jednu necháme bez potření, složíme je na sebe, vložíme do zapékací misky, přiklopíme nepotřenou palačinkou a prohřememe v mírně vyhřáté troubě. Po chvilce je posypeme strouhaným sýrem a dopečeme. Můžeme podávat bez přílohy, nebo s malou porcí brambor.
Příprava špenátu:
Na oleji zpěníme cibulku, zasypeme ji moukou, lehce osmahneme, zalijeme mlékem a rozmícháme. Uvedeme do varu, přidáme zmrazený, na kousky nakrájený špenát a za stálého míchání povaříme, až má špenát hustotu pomazánky, a osolíme.