Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Léto - čas jahodLéto - čas jahod Jak správně pečovat o orchideje?Jak správně pečovat o orchideje?
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 20.05. 2024
Dnes má svátek Zbyšek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Špenátový nákyp s houbami

fotka Špenátový nákyp s houbami
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 50 min
Hodnocení:  ++++++++__
Počet hodnocení: 4

Použité suroviny receptu Špenátový nákyp s houbami:

300 g těstovin  | 300 g čerstvého listového špenátu  | 4 lžíce másla  |  sůl, pepř  | 500 g čerstvých hub (žampionů)  | 2 lžíce hladké mouky  | 500 ml mléka  | 50 ml kysané smetany  | 100 g strouhaného tvrdého sýra  |  100 g gorgonzoly  | 100 g camembertu

Postup přípravy receptu Špenátový nákyp s houbami:

Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu. Špenát propláchneme, necháme okapat a krátce ho podusíme na 1 lžíci másla. Osolíme a opepříme.
Houby očistíme, malé necháme v celku a větší nakrájíme na plátky. Opékáme je na lžíci másla asi 2 minuty. Rozpustíme zbylé 2 lžíce másla a osmahneme na něm mouku. Světlou jíšku rozředíme mlékem a vaříme 5 minut. Do omáčky přidáme kysanou smetanu a 2/3 sýra. Okořeníme je.
Troubu si zahřejeme na 190 °C. Nákypovou formu vymažeme olejem. Navršíme do ní střídavě těstoviny, špenát a houby. Zalijeme omáčkou, posypeme sýrem a pečeme 20 minut.


Fotky receptu Špenátový nákyp s houbami:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Špenátový nákyp s houbami
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !