Použité suroviny receptu Špenátový nákyp s houbami:
300 g těstovin
| 300 g čerstvého listového špenátu
| 4 lžíce másla
| sůl, pepř
| 500 g čerstvých hub (žampionů)
| 2 lžíce hladké mouky
| 500 ml mléka
| 50 ml kysané smetany
| 100 g strouhaného tvrdého sýra
| 100 g gorgonzoly
| 100 g camembertu
Postup přípravy receptu Špenátový nákyp s houbami:
Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu. Špenát propláchneme, necháme okapat a krátce ho podusíme na 1 lžíci másla. Osolíme a opepříme.
Houby očistíme, malé necháme v celku a větší nakrájíme na plátky. Opékáme je na lžíci másla asi 2 minuty. Rozpustíme zbylé 2 lžíce másla a osmahneme na něm mouku. Světlou jíšku rozředíme mlékem a vaříme 5 minut. Do omáčky přidáme kysanou smetanu a 2/3 sýra. Okořeníme je.
Troubu si zahřejeme na 190 °C. Nákypovou formu vymažeme olejem. Navršíme do ní střídavě těstoviny, špenát a houby. Zalijeme omáčkou, posypeme sýrem a pečeme 20 minut.
Fotky receptu Špenátový nákyp s houbami:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!