180 g mascarpone
| 2 lžíce cukru moučka
| 2 lžičky strouhané kůry z pomeranče (bio či jiného chemicky neošetřeného)
| 100 g přírodního cukru
| 85 ml balzamikového octa
| 32 jahod
| olivový olej na zakapání
Postup přípravy receptu Špíz jahodový balzám:
Smíchejte 180 g mascarpone, 2 lžíce cukru moučka a 2 lžičky strouhané kůry z pomeranče (bio či jiného chemicky neošetřeného). 100 g přírodního cukru, 85 ml balzamikového octa a 2 lžíce vody (můžete přidat trochu pomerančové kůry) zahřejte na nízkém plameni a vařte 2 minuty. Dejte zchladnout. 32 jahod, omytých, bez stopky, napíchejte na osm špejlí. Potřete octem. Pokapejte olivovým olejem. Opékejte minutu dvě, doměkka. Jezte se zbylým octem a mascarpone.
Fotky receptu Špíz jahodový balzám:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!