Vložil: | admin |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 40 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 26 |
|
|
Použité suroviny receptu Špíz z mečouna marinovaného v jogurtu :
500 g mečouna, nebo jiné pevné ryby, nakrájené na kostky
| 225 ml neochuceného beztučného jogurtu, uschovat 4 lžíce stranou
| 8 ks červených třešňových rajčátek (tzv. cherry)
| 4 listy zelené šalotky, na asi 4cm kousky nakrájené
| sůl a pepř
| 2 lžíce na hrubo nasekané petrželky
| 1 ks žlutá paprika na 4cm čtverečky nakrájená
Postup přípravy receptu Špíz z mečouna marinovaného v jogurtu :
Posolit a opepřit rybu. Smíchat jogurt s 1 lžící petrželky a přidat rybu. Dobře promíchat. Marinovat rybu po 15min. Při pokojové teplotě, nebo po 1 hod. ve chladničce.
Smíchat 4 lžíce jogurtu s 1 lžící petrželky a dobře zamíchat.
Navlíct kousky ryby, rajčátek, paprik a šalotky (napříč) střídavě na jehle, začínajíc šalotkou a končíc šalotkou.
Ogrilovat v troubě, nebo na zahradním grilu po 3-4 min. Na každé straně. Podávat s trochou jogurtové omáčky.
P.S.: Místo rajčat, můžeme použít hlaviček žampionů.
Přeji dobrou chuť.
Fotky receptu Špíz z mečouna marinovaného v jogurtu :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!