Použité suroviny receptu Špízky s pórkem a jablky:
600 g kuřecích prsou
| sůl
| mletý černý pepř
| plátky parmské šunky
| 100 g pórku
| 1 větší jablko
| 2 lžíce olivového oleje
| 40 g másla
| snítku petrželky či jiné bylinky na ozdobení
Postup přípravy receptu Špízky s pórkem a jablky:
Kuřecí prsa očistíme, omyjeme a jemně osušíme papírovým ubrouskem. Potom maso nakrájíme na větší podlouhlé kousky, podle chuti osolíme a opepříme. Jednotlivé kousky zabalíme do plátků parmské šunky.
Pórek a větší jablko omyjeme (jablko neloupeme). Pórek pak nakrájíme na kolečka, jablko pouze zbavíme jádřince a nakrájíme na kousky.
Připravíme si kovové jehly a střídavě na ně napichujeme kuřecí maso, pórek a kousky jablek. V pánvi rozehřejeme olivový olej a připravené špízy na něm ze všech stran postupně opečeme.
Špízy vložíme do pekáčku, podlijeme vodou a v předehřáté troubě při 220 °C dopečeme doměkka. Nakonec je vyjmeme a rozdělíme na talíře. Ve výpeku rozmícháme máslo a šťávou špízy podlijeme. Ozdobíme petrželkou a podáváme.
Fotky receptu Špízky s pórkem a jablky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!