Postup přípravy receptu Srdce na kari:
V mističce si připravíme studenou omáčku tak, že vložíme půl kostky masoxu, vsypeme kari (1,5 lžičky), trochu pepře, celé zalijeme ca 1/4 l vody. Dále si opláchneme a odblaníme srdce a nakrájíme na plátky, které vložíme do mísy s omáčkou, promícháme. Mezitím si můžeme připravit přílohu (abychom srdce chvíli marinovali, ale není to nutné). Na pánvi si rozpustíme máslo (může být s trochou oleje) a smažíme plátky srdce (pozor stříká) Přiklopíme a dusíme, doléváme zbylou omáčkou, příp. přidáme vodu, občas mícháme (cca 20 minut). Jakmile jsou srdce měkčí (nikdy nejsou úplně měká jako klasické maso), vsypeme hotovou jíšku (pomalu, cca 1-2 lžíce) a vlijeme smetanu. Zamícháme, ochutnáme, případně dochutíme solí a pepřem. Podáváme s hotovým knedlíkem nebo brambory.