140 g krupicového cukru
| 150 g hladké mouky
| 5 vajec
| 250 ml smetany ke šlehání
| 250 g měkkého tvarohu
| 150 g moučkového cukru
| 50 cl griotky
| 100 g mražených višní
| 100 g višňové marmelády
| 50 g bílé čokoládové polevy
| 100 g tmavé čokoládové polevy
| 6 koktejlových třešní
Postup přípravy receptu Srdce s mašlí - dort:
1. Vejce vyšleháme s cukrem do husté pěny a vmícháme hladkou mouku. Plech vyložíme pečícím papírem a těsto na něj rozetřeme. Pečeme při 200 st. C asi 8 minut.
2. Upečený korpus ihned otočíme na pomoučněnou utěrku a necháme vychladnout. Pak z něj vykrojíme podle formy tvar srdce. Zbylý korpus nakrájíme na 4 kusy a slepíme je na sebe marmeládou. Formu vymažeme olejem a vysypeme moučkovým cukrem. Z korpusu protřeného marmeládou nakrájíme podélně proužky a vyložíme jimi formu po obvodu a vložíme piškotové srdce.
3. Vyšlehanou smetanu promícháme s tvarohem, griotkou a moučkovým cukrem. Polovinu náplně rozetřeme na srdce a poklademe višněmi. Pak zatřeme zbylou náplní až po okraj formy a dáme ztuhnout.
4. Čokoládová mašle:
Pevnější mikrotenovou fólii či igelit nastříháme na šest proužků o velikosti 12 x 4 cm. Bílou čokoládovou polevu rozehřejeme a na proužky z igelitu uděláme lžičkou malé kapičky. Necháme je ztuhnout a pak na ně rozetřeme rozehřátou tmavou polevu. Znovu necháme trochu ztuhnout a proužky s čokoládou na koncích spojíme do tvaru kapky. Dáme do chladničky ztuhnout. Fólii opatrně odtrhneme a z jednotlivých kousků složíme na povrchu dortu mašli. Ozdobíme koktejlovými třešněmi.
Fotky receptu Srdce s mašlí - dort:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!