Vložil: | cipkova |
Porcí: | 6 |
Doba přípravy: | 120 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 78 |
|
|
Použité suroviny receptu Srnčí guláš na pivu:
800 g srnčí kýta
| 2 ks rajče
| 2 ks červená paprika
| 100 g špek
| 4 - 5 ks červená cibule
| 200 ml světlé pivo
| mletý černý pepř
| sůl
| majoránka
| 8 - 10 kuliček jalovec
Postup přípravy receptu Srnčí guláš na pivu:
Srnčí kýtu nakrájíme na kostky. Slaninu nakrájíme nadrobno. Cibule očistíme a nasekáme najemno. Rajčata s paprikou očistíme a nakrájíme na kousky.
Do hrnce dáme rozehřát trochu oleje. Vsypeme špek s cibulí a společně restujeme. Pak přidáme maso a důkladně jej ze všech stran osmahneme, aby se zatáhlo. Přidáme rajčata s paprikou, zaprášíme mletou paprikou a ochutíme solí a pepřem. Dáme jalovec, promícháme a chvíli vše dusíme ve vlastní šťávě.
Pak do guláše vlijeme trochu horkého vývaru, pivo a dusíme, až maso změkne. Podle potřeby guláš zahustíme strouhaným syrovým bramborem nebo suchým chlebem a povaříme. Nakonec srnčí guláš na pivu dochutíme solí, pepřem, majoránkou a vyjmeme jalovec.
Srnčí guláš na pivu podáváme s čerstvým pečivem.
Fotky receptu Srnčí guláš na pivu:
Fotky vložil: beruschka6,alenab,tajnostii,fanypol