100 g žampiónů
| 20 g slaniny
| pepř
| kmín
| sůl
| 3 lžíce sádla
| 1 cibule střední
| 500 g srnčího bez kosti
| 200 g vepř. masa
| sladká paprika
| trocha vývaru z masa
| 1/2 masoxu
| 40 g kečupu
| 1 lžíce zakys. smetany
| 1 dl červeného vína
| trocha hladké mouky
Postup přípravy receptu Srnčí guláš se žampiony:
Houby dusíme na slanině s pepřem a kmínem. Na sádle osmažíme cibuli, přidáme na kostky rozkrájené maso (srnčí i vepřové), osolíme a dusíme. Když se maso vydusí do tuku, zaprášíme je mletou paprikou, osmahneme a podlijeme vývarem. Po dobu dušení podléváme vývarem z kostí, ve kterém jsme rozpustili půl kostky masoxu. Po změknutí přidáme kečup, kysanou smetanu rozšlehanou s moukou a červené víno. Krátce povaříme. Podáváme s houskovým knedlíkem nebo s chlebem.
Fotky receptu Srnčí guláš se žampiony:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!